Sort by
Sort by

Acțiuni cheie pentru combaterea poluării cu plastic

Acțiuni cheie pentru combaterea poluării cu plastic

Deșeurile de plastic care se acumulează în gropile de gunoi și în mediul înconjurător reprezintă una dintre cele mai presante probleme de mediu ale timpurilor noastre.

Deșeurile de plastic pun în pericol fauna sălbatică și amenință ecosistemele și lanțul trofic. Considerăm poluarea cu plastic o prioritate urgentă.

Nu putem rezolva această problemă singuri, așa că colaborăm cu alte companii, institute de cercetare și guverne din întreaga lume pentru a identifica modalități de reducere colectivă a deșeurilor de plastic în mediul înconjurător.

Susținem un viitor în care niciun ambalaj de plastic Nestlé să nu ajungă în gropi de gunoi sau în ocean

81.9 %
10.5 %
95 %

Luăm măsuri pentru a combate poluarea plasticului

Scopul nostru este de a utiliza mai puțin plastic de origine fosilă în ambalajele noastre. Prin eliminarea plasticului inutil (de la benzi de desprindere la articole de unică folosință precum paiele), introducerea de alternative reutilizabile și reîncărcabile și trecerea la materiale din hârtie, bio-bazate și biodegradabile, reducem deja amprenta noastră de plastic.

La sfârșitul anului 2022, 81,9% din ambalajele noastre din plastic puteau fi reciclate și ne așteptăm să atingem peste 95% până în 2025. Rămânem angajați să atingem 100%. Suntem pe drumul cel bun pentru a reduce utilizarea de plastic nou (virgin) cu o treime până în 2025.

Dar acțiunile noastre depășesc materialele pe care le utilizăm în ambalajele noastre. Pentru a preveni ca ambalajele noastre să ajungă în gropile de gunoi, lucrăm pentru a facilita reciclarea, susținând îmbunătățiri ale infrastructurii și încurajând oamenii să facă tot ce pot pentru a combate poluarea cu plastic.

Pentru a crea o schimbare în afara propriilor noastre operațiuni, este necesară o colaborare puternică. Suntem parte a Coalitiei pentru Acțiune împotriva Deșeurilor de Plastic a Consumer Goods Forum, Parteneriatului Global pentru Acțiune împotriva Plasticului al Forumului Economic Mondial și Pactelor pentru Plastic din întreaga lume. Aceasta evidențiază scopul nostru de a conduce acțiuni voluntare ale companiilor în acest domeniu.

Luăm măsuri pentru a combate poluarea plasticului

În 2019, ne-am alăturat inițiativei Fundației Ellen MacArthur pentru Economia Plasticului Nou. Ne-am angajat să lucrăm în întreaga industrie pentru a crea o economie circulară pentru plastic, începând cu ambalajele. Eliminăm plasticul inutil din ambalajele noastre și inovăm pentru a face plasticul de care avem nevoie reciclabil și reutilizabil.

Continuăm să sprijinim guvernele prin promovarea activă a reglementărilor armonizate și mai bune pentru a accelera dezvoltarea infrastructurii în piețele în care operăm. Susținem înființarea unui Tratat obligatoriu ONU privind poluarea cu plastic și suntem membri activi ai grupului de advocați (Business Coalition for a Global Plastics Treaty).

Ne angajăm să jucăm un rol activ în dezvoltarea unor scheme de colectare, sortare și reciclare bine funcționante în țările în care operăm. Deficitul global de infrastructură este semnificativ și nu este în controlul nostru, dar lucrăm pentru a modela colectarea de succes prin proiecte și activități desfășurate în întreaga lume.

Spre neutralitatea plasticului: Colectarea unei cantități de plastic echivalentă cu cea pe care o comercializăm

În multe țări, Nestlé colaborează cu parteneri care lucrează pentru recuperarea și reciclarea unei cantități de plastic echivalentă cu cea pe care o utilizăm în ambalajele noastre, pe baza principiului "o tonă intră, o tonă iese" cunoscut sub numele de "neutralitate plastică".

În 2022, Nestlé Filipine a sărbătorit al doilea an complet de neutralitate plastică, prevenind astfel ca plasticul colectat să ajungă în gropi de gunoi sau în ocean.

Facilitarea reciclării capsulelor de cafea

Marca Nestlé Nespresso a lansat o nouă capsulă pe bază de hârtie care poate fi compostată acasă. Capsula este realizată folosind pastă de hârtie cu un polimer biodegradabil. În Germania și Mexica, Nescafé a lansat campanii de educare a consumatorilor pentru promovarea reciclării. În viitor, se speră că capsulele realizate din plastic, aluminiu sau ambele pot fi reciclate.

Testarea sistemelor de ambalare reutilizabile ale viitorului în prezent

Colaborăm cu Circolution, un start-up german, pentru a testa următoarea generație de containere standardizate reutilizabile pentru ambalarea alimentelor. Parteneriatul dintre Circolution și Nestlé permite consumatorilor germani din anumite orașe să se bucure de produsul Nesquik în containere standardizate din oțel inoxidabil reutilizabile.

Circolution închiriază containere reutilizabile către Nestlé, primul său partener de testare, și se ocupă de curățarea, inspecția calității, transportul și evaluarea performanței ambientale. Alte companii alimentare pot utiliza, de asemenea, același container cu propriile lor etichete și produse.

Consumatorii pot returna ambalajele reutilizabile în automate de returnare inversă sau personalului din magazine pentru a primi rambursarea. Circolution estimează că după cinci cicluri de viață, impactul asupra mediului este similar cu cel al ambalajelor de sticlă de unică folosință. Ambalajul din oțel inoxidabil are aproximativ 75 de cicluri de viață, estimându-se că salvează echivalentul a 36 kg de sticlă sau 5 kg de plastic pe durata sa de utilizare.

Testarea sistemelor de ambalare reutilizabile ale viitorului în prezent

Explorăm noi soluții de reumplere pentru a reduce ambalajele de plastic de la Nestlé

În ultimul an, Nestlé Indonezia și Acceleratorul R+D al Nestlé din Singapore au investigat mai multe sisteme de reumplere a ambalajelor. În 2022, am testat un sistem în colaborare cu Siklus Indonezia, unde consumatorii pot comanda alimente și băuturi, inclusiv produse Nestlé Milo, Dancow și Koko Krunch, printr-o aplicație și pot primi produsele prin intermediul unui sistem de reumplere utilizând un serviciu de biciclete. Acest program, care susține obiectivul guvernului indonezian de a reduce deșeurile cu 30% până în 2025, este evaluat ca un model potențial pentru reducerea plasticului de unică folosință.

În 2023, am lansat un serviciu pilot de reumplere prin automate în magazinele partenerilor noștri pentru cerealele Koko Krunch și Milo, în colaborare cu Qyos, o parte a venture-builder Enviu Indonezia și Algramo. Alimentele sunt ambalate în cartușe sigilate la fabrică și apoi distribuite direct în recipientul propriu al consumatorului sau într-un recipient de marcă la locația de vânzare cu amănuntul. Prin implementarea testelor flexibile în lanțul valoric cu parteneri din domeniul automatelor, managementul start-up-urilor și vânzările cu amănuntul, ne propunem să maximizăm confortul consumatorilor și să reducem utilizarea materialelor de ambalare din plastic nou.

Explorăm noi soluții de reumplere pentru a reduce ambalajele de plastic de la Nestlé

Înlocuim materialele greu de reciclat cu ambalaje din hârtie

Nestlé a introdus ambalaje din hârtie reciclabilă pentru produse precum cuburile de supă Maggi, Nesquik, KitKat, Nescafé și altele, înlocuind adesea ambalajele din mai multe materiale, care sunt dificil de separat sau reciclat. În același timp, am adoptat paiele din hârtie pentru Nesquik, Nescau, Milo și Nescafé.

În 2021, Smarties a fost prima marcă globală de bomboane de ciocolată Nestlé care a trecut la ambalaje din hârtie reciclabilă. În 2022, Quality Street a urmat exemplul, introducând ambalaje din hârtie reciclabilă certificată FSC pentru bomboanele învelite individual în întreaga lume.

Contribuim la crearea unei piețe globale pentru plastic reciclat de calitate alimentară

Nestlé investește până la 2 miliarde CHF pentru a accelera dezvoltarea de ambalaje mai durabile și infrastructura necesară pentru a sprijini o economie circulară pentru materialele de ambalare.

Multe tipuri de plastic sunt dificil de reciclat în ambalaje de calitate alimentară, ceea ce duce la o ofertă limitată de plastic reciclat de calitate alimentară. În timp ce acest lucru se desfășoară, ne angajăm să plătim până la 1,5 miliarde CHF în prime pentru plastic reciclat de calitate alimentară până în 2025, pentru a contribui la stimularea unei piețe pentru aceste materiale.