Sort by
Sort by

Combaterea poluării cu plastic

Workers sorting recyclables at processing plant

Deșeurile din plastic care se acumulează în gropile de gunoi și în mediul înconjurător reprezintă una dintre cele mai presante probleme de mediu ale timpului nostru.

Deșeurile din plastic pun în pericol viața animalelor sălbatice și amenință ecosistemele și lanțul trofic. Considerăm că poluarea cu plastic este o prioritate urgentă.

Nu putem rezolva această problemă globală de unii singuri, așa că colaborăm cu alte companii, institute de cercetare și guverne din întreaga lume pentru a identifica modalități de reducere colectivă a deșeurilor din plastic în mediul înconjurător.

Susținerea unui viitor în care niciun ambalaj de plastic Nestlé nu ajunge la groapa de gunoi sau în ocean

Title
Ambalaje din plastic concepute pentru reciclare *

Subtitle
În procente
Bottom Text

*Conform Fundației Ellen MacArthur: "Angajamentul pentru o nouă economie a materialelor plastice - Angajamente, viziune și definiții". (Februarie 2020) Figura 2: Ambalaje fabricate din materiale reciclate și / sau regenerabile*.

Title
Reducerea plasticului virgin față de valoarea de referință din 2018

Subtitle
În procente
95 %

Măsuri pentru combaterea poluării cu plastic

Obiectivul nostru este de a utiliza mai puțin plastic rudimentar pe bază de combustibili fosili în ambalajele noastre. Obiectivul nostru este de a utiliza mai puțin plastic rudimentar pe bază de combustibili fosili în ambalajele noastre. Prin eliminarea plasticului de prisos (de la benzile detașabile la articolele de unică folosință, cum ar fi paiele), prin introducerea de alternative reutilizabile și care pot fi reumplute și prin folosirea hârtiei, a materialelor ecologice și biodegradabile, reducem deja amprenta noastră de plastic.

Până la sfârșitul anului 2023, 83,5% din ambalajele noastre din plastic au fost proiectate pentru reciclare și ne propunem să ajungem la peste 95% până în 2025. Ne menținem angajamentul de a atinge 100%. Suntem pe drumul cel bun pentru a reduce utilizarea plasticului virgin cu o treime până în 2025.

Acțiunile noastre se extind dincolo de materialele pe care le folosim în ambalajele noastre. Pentru a evita să lăsăm ambalajele noastre să ajungă la gropile de gunoi, lucrăm pentru a face reciclarea mai ușoară și mai bună, prin susținerea îmbunătățirii infrastructurii și prin încurajarea oamenilor să facă tot ce pot pentru a combate poluarea cu plastic.

Crearea unei astfel de schimbări dincolo de propriile noastre operațiuni necesită o colaborare puternică. Facem parte din Coaliția pentru acțiune privind deșeurile de plastic a Forumului Bunurilor de Consum, din Parteneriatul Global pentru Acțiuni împotriva plasticului (GPAP) al Forumului Economic Mondial și din pactele privind plasticul din întreaga lume. Acest lucru evidențiază obiectivul nostru de a dirija eforturile voluntare ale companiilor în acest domeniu.

În 2019, ne-am alăturat inițiativei O nouă economie a materialelor din plastic a Fundației Ellen MacArthur. Ne-am angajat să cooperăm în cadrul industriei pentru a crea o economie circulară pentru plastic, începând cu ambalajele. Eliminăm plasticul inutil din ambalajele noastre și inovăm pentru a face ca plasticul de care avem nevoie să fie reciclabil și reutilizabil.

Continuăm să susținem guvernele, militând în mod activ pentru o reglementare armonizată și mai bună pentru a accelera dezvoltarea infrastructurii pe piețele pe care operăm. Susținem adoptarea Tratatului ONU privind poluarea cu plastic, cu caracter obligatoriu din punct de vedere juridic, și suntem un membru activ al grupului de susținere, Coaliția de afaceri pentru un tratat global privind materialele plastice.

Ne-am angajat să jucăm un rol activ în dezvoltarea unor scheme de colectare, sortare și reciclare funcționale în țările în care ne desfășurăm activitatea. Decalajul de infrastructură la nivel mondial este semnificativ și nu se află sub controlul nostru imediat - dar lucrăm pentru a susține colectarea cu succes prin proiecte și activități în întreaga lume.

Colectarea a tot atâta plastic cât vindem

În multe țări, Nestlé colaborează cu parteneri care lucrează pentru a recupera și recicla o cantitate de plastic egală cu cea pe care o folosim în ambalajele noastre, pe baza principiului „o tonă la intrare, o tonă la ieșire".

Am identificat o serie de țări din Asia, Africa și America de Sud în care deșeurile sunt adesea gestionate greșit. În aceste țări am înființat proiecte, colaborând cu parteneri și asociații pentru a extinde colectarea, sortarea și recuperarea deșeurilor din plastic. Scopul este de a menține plasticul în economie și în afara mediului.

 reusable metal containers to help reduce plastic waste

Facilitarea reciclării capsulelor de cafea

În Belgia, începând cu 1 ianuarie 2023, toate capsulele de băuturi, indiferent dacă sunt din aluminiu sau din plastic, pot fi colectate în noua Pungă albastră pentru reciclare. Această nouă soluție de reciclare este rezultatul unui parteneriat între Nespresso, Nestlé (pentru mărcile Starbucks by Nespresso, Nescafé Farmers Origins și Nescafé Dolce Gusto), JDE Peet's (pentru mărcile L'Or și Douwe Egberts) și FostPlus, inițiat de Nespresso prin intermediul AREME (o inițiativă belgiană care reunește actori din întregul lanț valoric al aluminiului). Această inițiativă este în prezent finanțată în întregime de mărcile menționate mai sus.

Inițiativa reprezintă un pas înainte semnificativ în eliminarea barierelor din calea reciclării pentru consumatorii noștri și în creșterea ratelor de colectare și reciclare. Încurajăm toți producătorii de capsule pentru băuturi de pe piață să se alăture inițiativei.

 Nespresso compostable capsules

Pilotarea sistemelor de ambalare reutilizabile de viitor astăzi

Colaborăm cu Circolution, un start-up german, pentru a testa următoarea generație de recipiente standardizate și reutilizabile pentru ambalaje alimentare. Parteneriatul dintre Circolution și Nestlé permite consumatorilor germani din anumite orașe să savureze Nesquik în recipiente standardizate și reutilizabile din oțel inoxidabil.

Circolution oferă în chirie recipiente reutilizabile companiei Nestlé, primul său partener de testare, și se ocupă de curățarea, controlul calității, transportul și evaluarea performanțelor de mediu. Alte companii din domeniul alimentar pot utiliza același recipient cu propriile etichete și produse unice.

Consumatorii pot primi o rambursare dacă returnează ambalajul reutilizabil, fie la automatele de distribuție inversă, fie la personalul din magazin. Circolution estimează că, după cinci cicluri, impactul asupra mediului este comparabil cu cel al ambalajelor din sticlă de unică folosință. Se estimează că ambalajul din oțel inoxidabil are un număr de 75 de cicluri, ceea ce înseamnă o economisire echivalentă cu 36 kg de sticlă sau 5 kg de plastic, pe parcursul perioadei sale de utilizare.

Testarea de noi soluții în reumplere pentru a reduce ambalajele din plastic ale Nestlé

Nestlé Indonezia și acceleratorul de cercetare și dezvoltare Nestlé din Singapore au explorat mai multe sisteme de reumplere a ambalajelor în ultimul an. În 2022, am testat un sistem cu Siklus Indonezia în care consumatorii comandă alimente și băuturi, inclusiv Nestlé Milo, Dancow și Koko Krunch, printr-o aplicație și primesc produsele printr-un sistem de reumplere prin intermediul unui serviciu de transport cu bicicleta. Acest sistem, care sprijină ambiția guvernului indonezian de a reduce deșeurile cu 30% până în 2025, este analizat ca un potențial model pentru reducerea cantității de plastic de unică folosință.

În 2023, am lansat un serviciu pilot de automate de reîncărcare în magazinele partenerilor de retail pentru cerealele Koko Krunch și Milo. Acesta este un parteneriat cu Qyos, parte a fondatorului de capital de risc Enviu Indonesia și Algramo. Alimentele sunt ambalate în cartușe de distribuire sigilate la fabrică, apoi sunt distribuite direct în recipientul propriu al consumatorului sau într-un recipient de marcă la locul de vânzare cu amănuntul. Prin lansarea unor teste flexibile pe lanțul valoric combinat cu parteneri din domeniul mașinilor, al gestionării start-up-urilor și al comerțului cu amănuntul, încercăm să maximizăm confortul consumatorilor și să reducem utilizarea materialelor de ambalare din plastic virgin.

Explorăm noi soluții de reumplere pentru a reduce ambalajele de plastic de la Nestlé

Înlocuirea materialelor greu de reciclat cu hârtie

Nestlé a introdus ambalaje din hârtie reciclabilă în anumite țări și pentru anumite produse, inclusiv pentru cuburile de bulion Maggi, Nesquik, KitKat, Nescafé și altele, înlocuind adesea ambalajele din mai multe materiale care sunt greu de separat sau de reciclat. În același timp, am trecut la paie de hârtie pentru Nesquik, Nescau, Milo și Nescafé.

În 2021, Smarties a devenit prima marcă globală de dulciuri Nestlé care a trecut la ambalaje din hârtie reciclabilă. În 2023, Quality Street a urmat exemplul, introducând ambalaje reciclabile din hârtie certificată FSC pentru dulciurile sale înfășurate prin răsucire la nivel mondial în ceea ce privește managementul și vânzarea cu amănuntul, căutăm să maximizăm confortul consumatorilor și să reducem utilizarea materialelor de ambalare din plastic virgin.

Consolidarea infrastructurii circulare

În mai 2023, Nestlé Mexico și Greenback Recycling Technologies au inaugurat prima noastră fabrică din Mexic care susține o economie circulară. Tehnologia inovatoare a Greenback transformă ambalajele flexibile din plastic folosind un proces indus de microunde pentru a genera ulei de piroliză, care poate fi folosit pentru a crea rășină reciclată pentru alimente de către terțe părți. Proiectul ambițios va permite procesarea anuală a peste 2000 de tone pentru a facilita reciclarea, o premieră pentru ambalajele din plastic flexibil în Mexic.

Facilitarea pieței globale pentru materialele plastice reciclate care vin în contact cu produse alimentare

Nestlé investește până la 2 miliarde de franci elvețieni pentru a accelera dezvoltarea unui profil de mediu mai bun și a infrastructurii care să susțină o economie circulară pentru materialele utilizate pentru confecționarea ambalajelor.

Multe materiale plastice sunt greu de reciclat în ambalaje pentru produse alimentare, ceea ce creează o ofertă limitată de materiale plastice reciclate pentru produse alimentare. În timp ce această activitate se intensifică, ne angajăm să plătim prime de până la 1,5 miliarde CHF pentru materialele plastice reciclate pentru produse alimentare până în 2025, pentru a contribui la stimularea unei piețe pentru aceste materiale.

Creating Shared Value and Sustainability Report cover