Sort by
Sort by

Nestlé in lume

1866-1905 

In anul 1860, farmacistul Henri Nestlé a dezvoltat un produs alimentar pentru sugarii ce nu puteau sa se hraneasca cu lapte matern. Primul sau succes a fost cazul unui copil nascut prematur care nu putea tolera laptele mamei sale si niciunul dintre inlocuitorii obisnuiti. Dupa ce formula Nestlé a salvat viata copilului, valoarea produsului nou a fost recunoscuta si, in curand, Farine Lactée Henri Nestlé a fost vandut in cea mai mare parte a pietelor din Europa. 




1905-1918 


In 1905 Nestlé a fuzionat cu compania anglo-elvetiana Condensed Milk. Pana la inceputul anilor 1900, compania a operat fabrici in Statele Unite, Marea Britanie, Germania si Spania. Primul Razboi Mondial a creat o noua cerere de produse lactate datorita contractelor guvernamentale. Pana la sfarsitul razboiului, productia 





1918-1938

Dupa razboi, contractele cu Guvernul au luat sfarsit iar consumatorii au trecut inapoi la lactate proaspete. Cu toate acestea, managementul Nestlé a raspuns rapid, reducand operatiunile si datoriile. Anii 1920 au adus expansiunea Nestlé prin produse noi, productia de ciocolata devenind activitatea cea mai importanta a Companiei.






1938-1944 

Nestlé a simtit imediat efectele celui de-al II-lea razboi mondial. Profiturile au scazut de la 20 milioane dolari in 1938, la 6 milioane dolari in 1939. Fabricile au fost stabilite in tarile in curs de dezvoltare, in special in America Latina. In mod ironic, razboiul a ajutat la introducerea celui mai nou produs al Companiei, NESCAFÉ, care a fost o bautura de baza in armata americana. Productia si vanzarile Nestlé au crescut in timpul razboiului. 





1944-1975 

Sfarsitul primului razboi mondial a fost inceputul unei faze dinamice pentru Nestlé. Cresterea economica s-a accelerat si au fost achizitionate noi companii. In 1947 s-a realizat fuziunea cu condimentele si supele Maggi. Au urmat in 1960, Crosse & Blackwell, apoi Findus (1963), Libby's (1971) si Stouffer's (1973). Diversificarea a venit si cu o participatie in compania L'Oréal, in 1974. 




1975-1981

Cresterea Nestlé intr-o lume in curs de dezvoltare, a fost partial compensata de o incetinire a companiei pe pietele traditionale. Nestlé a realizat al doilea parteneriat din afara industriei alimentare prin achizitionarea Alcon Laboratories Inc. 








1981-1995 

Nestlé cesioneaza o serie de afaceri intre 1980 si 1984. In 1984, imbunatatirile liniilor inferioare ale Nestlé, au permis companiei sa lanseze o noua runda de achizitii, cea mai importanta fiind gigantul american din industria alimentara, Carnation. 



1996-2002 

Prima jumatate a anilor 1990 s-a dovedit a fi favorabila pentru Nestlé: barierele comerciale s-au prabusit iar pietele mondiale s-au dezvoltat in zonele de tranzactionare, mai mult sau mai putin integrat. Din anul 1996 s-au inregistrat achizitii, inclusiv San Pellegrino (1997), Spillers Petfoods (1998) si Ralston Purina (2002). Au fost doua achizitii majore in America de Nord, in anul 2002: in iulie, Nestlé a fuzionat divizia de inghetata americana cu compania Dreyer's, si in luna august, o achizitie de 2.6 miliarde de dolari a fost anuntata de Chef America Inc.



2003 + 

Anul 2003 a inceput bine cu achizitionarea Mövenpick Ice Cream si consolidarea pozitiei Nestlé ca unul din liderii pietei mondiale in aceasta categorie de produse. In 2006, Jenny Craig si Uncle Toby's au fost adaugate in portofoliul Nestlé iar in 2007, Novartis Medical Nutrition precum si Gerber si Henniez s-au alaturat Nestlé.