Indiferent dacă aveți în spate ani de experiență sau sunteți proaspăt absolvent, la Nestle, veți găsi oportunități de carieră. Căutați oferte de muncă aici.
Alergii
Alergii si intolerante alimentare
Alergiile si intolerantele alimentare pot fi frustrante sau chiar iritante, iar uneori ne pot pune viata in pericol. De ce unii oameni sunt sensibili la cele mai obisnuite lucruri – ca laptele, nucile si praful – iar altii nu? Cum puteti afla daca sunteti alergic la un aliment si cum va puteti trata? Cititi in continuare despre modul in care se produc alergiile si intolerantele precum si despre motivele pentru care numarul lor este in crestere dar si metodele de tratament.
Despre alergiile alimentare
Alergiile alimentare sunt o supra-reactie a sistemul imunitar din corp, cauzata de o anumita componenta dintr-un produs alimentar. Desi componenta respectiva este in mod normal inofensiva si bine tolerate de organism, in cazul alergiilor ea este perceputa ca daunatoare si periculoasa, inducand o reactie exagerata.
In mod normal, sistemul imunitar din tractul digestiv lupta impotriva organismelor daunatoare, in timp ce recunoaste produsele alimentare ca inofensive. Cu toate acestea, pentru un anumit numar de oameni acest mecanism nu functioneaza corect. Sistemul lor imunitar „exagereaza”, fapt din care rezulta dezvoltarea unei alergii alimentare.
Simptomele unei alergii alimentare pot fi usoare pana la severe, in functie de cantitatea de alimente consumata (suma necesara pentru a declansa o reactie variaza de la o persoana la alta). Iata cateva dintre ele:
Desi exista diferente intre alergii si intolerante, ambele cauzeaza probleme de sanatate.
Intoleranta alimentara este un raspuns al sistemului digestiv, si nu al celui imunitar. Aceasta se produce atunci cand ceva din alimentatie irita sistemul digestiv al unei persoane sau atunci cand o persoana este in imposibilitatea de a digera corect produsele alimentare.
Sensibilitatea oamenilor poate varia dar pragul de toleranta este momentul in care reactia devine perceptibila.
Simptome:
Cele mai frecvente intolerante alimentare cunt cauzate de lactoza, sulfiti si gluten.
Alergiile si intolerantele alimentare pot fi frustrante sau chiar iritante, iar uneori ne pot pune viata in pericol. De ce unii oameni sunt sensibili la cele mai obisnuite lucruri – ca laptele, nucile si praful – iar altii nu? Cum puteti afla daca sunteti alergic la un aliment si cum va puteti trata? Cititi in continuare despre modul in care se produc alergiile si intolerantele precum si despre motivele pentru care numarul lor este in crestere dar si metodele de tratament.
Despre alergiile alimentare
Alergiile alimentare sunt o supra-reactie a sistemul imunitar din corp, cauzata de o anumita componenta dintr-un produs alimentar. Desi componenta respectiva este in mod normal inofensiva si bine tolerate de organism, in cazul alergiilor ea este perceputa ca daunatoare si periculoasa, inducand o reactie exagerata.
In mod normal, sistemul imunitar din tractul digestiv lupta impotriva organismelor daunatoare, in timp ce recunoaste produsele alimentare ca inofensive. Cu toate acestea, pentru un anumit numar de oameni acest mecanism nu functioneaza corect. Sistemul lor imunitar „exagereaza”, fapt din care rezulta dezvoltarea unei alergii alimentare.
Simptomele unei alergii alimentare pot fi usoare pana la severe, in functie de cantitatea de alimente consumata (suma necesara pentru a declansa o reactie variaza de la o persoana la alta). Iata cateva dintre ele:
- Eruptie cutanata sau urticarie
- Greata
- Crampe, dureri de stomac
- Diaree
- Mancarimi
- Dificultati respiratorii (Astm)
- Durere toracica
- Inflamatie a cailor respiratorii
- Predispozitie genetica
- Doze critice de alergeni in diferite perioade ale vietii (mai ales in primele luni de viata)
Desi exista diferente intre alergii si intolerante, ambele cauzeaza probleme de sanatate.
Intoleranta alimentara este un raspuns al sistemului digestiv, si nu al celui imunitar. Aceasta se produce atunci cand ceva din alimentatie irita sistemul digestiv al unei persoane sau atunci cand o persoana este in imposibilitatea de a digera corect produsele alimentare.
Sensibilitatea oamenilor poate varia dar pragul de toleranta este momentul in care reactia devine perceptibila.
Simptome:
- Greata
- Durere de stomac
- Gaz, crampe sau balonare
- Varsaturi
- Junghiuri
- Diaree
- Dureri de cap
- Iritabilitate
Cele mai frecvente intolerante alimentare cunt cauzate de lactoza, sulfiti si gluten.