Indiferent dacă aveți în spate ani de experiență sau sunteți proaspăt absolvent, la Nestle, veți găsi oportunități de carieră. Căutați oferte de muncă aici.
Fii informat, citeste etichetele produselor alimentare!
Busola nutritionala
Busola a fost intotdeauna instrumentul pe care s-au bazat exploratorii in calatoriile lor mai lungi sau mai scurte. Pentru ca te ajuta sa stii unde te afli, sa decizi unde mergi si mai ales ce drum sa alegi pana la destinatie, Nestlé a creat Busola Nutritionala, aplicata pe toate ambalajele produselor sale.
Cu scopul de a te ajuta sa intelegi cat mai bine valorile nutritionale ale produselor Nestlé, Busola Nutritionala te ghideaza in calatoria zilnica spre nutritie, sanatate si vitalitate!
Acest sistem de etichetare se supune normelor legislative din fiecare tara, dar are cateva particularitati prin care se deosebeste de un sistem de etichetare obisnuit.
Busola Nutritionala de pe ambalajele produselor Nestlé este creata special sa-ti ofere, pe langa tabelul nutritional, si informatii legate de beneficiile produsului sau sfaturi pentru un stil de viata sanatos si activ. De asemenea, ne poti contacta ori de cate ori ai nevoie de informatii suplimentare despre un anumit produs.
Tabelul nutritional este printre primele informatii la care trebuie sa te uiti atunci cand citesti eticheta unui produs alimentar. In general, se regasesc valorile nutritionale per 100 g/ml si per portie recomandata (preparata, daca este cazul, conform indicatiilor de pe ambalaj), dar si procentul in care contribuie fiecare nutrient din acel produs la cantitatea de referinta.
Este foarte important sa tii cont de marimea portiei si valorile nutritionale per portia recomandata de catre producator. Noi, la Nestle, consideram ca toate produsele noastre pot face parte dintr-un stil de viata sanatos si activ, atat timp cat se consuma portia recomandata din fiecare produs.
In tabelul nutritional, se gasesc valorile pentru continutul energetic si pentru urmatorii nutrienti: proteine, grasimi, grasimi saturate, glucide, zaharuri, fibre si sare. In unele cazuri poate fi prezentat in tabelul nutritional si continutul in vitamine si minerale al unui anumit produs( de exemplu, in cazul produselor fortifiate).
In functie de categoria de produs, o importanta mai mare trebuie sa acorzi continutului de grasimi saturate, zaharuri si sare. De exemplu, daca majoritatea grasimilor din produsul pe care doresti sa-l alegi sunt saturate, iar produsul contribuie cu mai mult de 25%-30% la cantitatea recomandata zilnic de grasimi saturate, trebuie sa limitezi frecventa de consum sau sa gasesti o varianta cu un continut mai mic de grasimi saturate. Aceeasi regula se aplica si in cazul continutului in zaharuri sau sare.
In ceea ce priveste valoarea energetica, aceasta trebuie sa fie adaptata in functie de ocazia de consum a produsului, astfel, daca alegi o gustare, aceasta nu ar trebui sa reprezinte mai mult de 10% din energia totala necesara zilnic (~ 200 Kcal/portie). Daca alegi un produs pentru micul-dejun, atunci valoarea energetica per portie poate ajunge pana la 30% (~600 Kcal)din energia totala necesara zilnic.
Informatia este esentiala pentru a face cele mai bune alegeri care sa se potriveasca nevoilor tale.
Fii informat, fii sanatos!