Responsabilitatea Nestle in cifre

In efortul nostru continuu de a scadea emisiile de CO2 ale fabricilor, am reusit o reducere de 20% din 1998.

  • Pentru ca aproape ne-am dublat productia in aceeasi perioada, eficienta ecologica s-a imbunatatit cu 55%.
  • Nestlé participa in Proiectul de Declarare a Carbonului (CDP) pentru a impartasi strategiile si rezultatele sale.
  • Nestlé participa de asemenea intr-o incercare a CDP pentru a creste nivelul de constientizare in randul furnizorilor.
Nestlé utilizeaza tehnologie de cogenerare pentru un mediu mai curat si emisii reduse.
  • Centralele pe baza de cogenerare produc atat electricitate cat si aburi in acelasi timp.
  • Acestea sunt mai eficiente si utilizeaza mai putin combustibil decat centralele electrice conventionale.
  • In consecinta, ele emit nivele mai scazute de CO2, sulf si oxizi de azot.
Nestlé incearca sa recupereze si sa utilizeze gazele cu efect de sera in loc sa le elibereze in atmosfera.
  • In fabrica noastra din Shimada, Japonia, gazul metan este recuperat de la statiile noastre de epurare a apei.
  • Gazul este apoi utilizat drept combustibil.
  • Acest lucru duce la o reducere de 38% a emisiilor de gaze cu efect de sera.
Nestlé a inceput sa inlocuiasca CFC si HCFC inca din 1986. 
  • Cu peste douazeci de ani in urma, Nestlé a inceput sa inlocuiasca gazele de refrigerare asociate cu incalzirea globala.
  • Astazi, Nestlé utilizeaza gaze neutre pentru mediu precum amoniacul si dioxidul de carbon.
  • Emisiile de substante ce distrug stratul de ozon a fost redus cu 99% pe tona de produs.
Abordarea Nestlé in privinta asistentei oferite fermelor este demonstrata de Initiativa pentru Agricultura Sustenabila. 
  • Initiativa pentru Agricultura Sustenabila ofera fermierilor acces la asistenta tehnica din partea agronomilor si tehnicienilor, care consiliaza cu privire la cele mai bune practici la cultivare.
  • Printre scopuri se numara protectia mediului, scaderea costurilor de productie si cresterea veniturilor fermelor.
  • Pe langa imbunatatirea recoltelor fermelor, diversificarea culturilor reduce de asemenea si vulnerabilitatea fermierilor la fluctuatiile de preturi.

In 2000, Nestlé si-a conjugat eforturile cu Danone si Unilever pentru a forma Platforma Initiativei pentru Agricultura Sustenabila (SAI). 

  • Aceasta initiativa a industriei cuprinde acum in jur de 20 de companii de varf din domeniul productiei si comercializarii de alimente.
  • Scopul platformei SAI este sustinerea dezvoltarii agriculturii sustenabile la nivel mondial.
  • Acest lucru este benefic pentru intregul lant trofic cat si pentru societate in general.

Nestlé are o abordare sistematica fata de reducerea consumului de energie.

  • Nestlé a reusit prin concentrarea eforturilor asupra programelor de conservare a energiei.
  • Numai anul trecut, economiile de energie au atins 33 de milioane de franci elvetieni.
Nestlé a imbunatatit eficienta energetica in productie cu 3% din 2006 in 2007. 
  • Am reusit sa continuam imbunatatirea eficientei energetice in fiecare an.
  • Din 1998, Nestlé a redus consumul energetic cu aproape 45% per kilogram de produs.
  • Planificam sa mergem si mai departe prin stabilirea de tinte interne clare in ceea ce priveste imbunatatirea continua.
Desi produce mult mai multa hrana decat inainte, consumul de energie al Nestlé a scazut practic in ultimul deceniu.
  • In 2007 Nestlé a folosit cu 3% mai putina energie decat in 1998.
  • In aceeasi perioada Nestlé si-a crescut productia cu 76%.
  • Ne-am stabilit o tinta de reducere a consumului de energie cu 1% - 2% per kilogram in fiecare an pentru urmatorii 5 ani.
Nestlé continua sa dezvolte materiale de ambalat mai usoare.
  • Cantitatea de ambalaje per produs a fost redusa cu un sfert in doar patru ani.
  • Mai putin ambalaj inseamna economii in materii prime pentru productie si economii de energie pentru transport.
  • Aceste masuri au dus de asemenea la o reducere semnificativa a deseurilor solide.
Nestlé lucreaza impreuna cu alte companii oriunde e posibil pentru a asigura colectarea de sticle.
  • Guvernele locale ne pot de asemenea ajuta in strategia noastra de reciclare.
  • Prin colectarea sticlelor putem sa le reciclam pentru a fi reutilizate.
  • Continuam sa urmarim noile aparitii din domeniul reciclarii pentru a ramane in frunte.
Nestlé a redus materialul de ambalare pentru apa imbuteliata cu 22% in 6 ani.
  • Acest lucru reprezinta o economie de 257 000 de tone de material de ambalare.
  • Simultan, am introdus o alternativa biodegradabila la plastic
  • Acesta e realizat din surse reinnoibile si reprezinta o noutate in Europa.
Nestlé lucreaza pentru gasirea de solutii de ambalare ce contribuie la un mediu inconjurator mai bun.
  • Aceste solutii includ reducerea surselor, reutilizarea, reciclarea si recuperarea energiei.
  • De fiecare data cand e posibil, noi utilizam materiale de ambalare reciclabile si materiale din surse reinnoibile.
  • Aceste masuri pot amandoua sa economiseasca energie si sa reduca deseurile.
Intre 1991 si 2007, Nestlé a reusit sa isi reduca consumul de materiale de ambalare cu mai mult de 300 000 de tone.
  • Acest lucru a fost posibil datorita unei evaluari permanente a oportunitatilor de reducere a surselor de materiale de ambalare.
  • Volumul de material de ambalare per litru de apa imbuteliata a fost de asemenea redus cu 22%
  • Acest lucru reprezinta o economisire de mai mult de 250 000 de tone de material de ambalare.
Peste o jumatate de milion de fermieri (610.000) livreaza direct catre Nestlé. 
  • Nestlé ofera multora dintre acesti fermieri asistenta tehnica gratuita.
  • Nestlé lucreaza impreuna cu acestia pentru a-i ajuta sa faca fata problemelor locale precum seceta sau eroziunea solului.
  • Oricare ar fi conditiile locale, Nestlé se straduieste sa gaseasca solutii adaptate pentru fermierii ce lucreaza pamantul.
Nestlé finanteaza forarea de puturi de adancime pentru realizarea de sisteme de furnizare a apei pentru 22 de comunitati.
  • Acest proiect va furniza apa curata si sigura pentru 40 000 de oameni.
  • Finantare va fi de asemenea folosita pentru instruirea oamenilor in mentinerea pompelor si imbunatatirea practicilor de igiena.
  • Acest lucru face parte dintr-un scop global de reducere la jumatate a numarului de persoane ce nu au acces la apa sigura pana in 2015.
Nestlé sustine in totalitate cele 8 Obiective de Dezvoltare ale Mileniului strabilite de ONU.
  • Aceste tinte privesc sustenabilitatea de mediu, si au ca scop obtinerea de rezultate prin parteneriat.
  • In ceea ce priveste oamenii, obiectivele privesc imbunatatirea vietii celor mai vulnerabili, in special a femeilor si copiilor.
  • In ceea ce priveste planeta, obiectivele se refera la asigurarea sustenabilitatii de mediu printr-un parteneriat global pentru dezvoltare.

Nestlé ajuta oamenii oferindu-le experienta la locul de munca, consiliind in privinta relatiilor si educatie teoretica.

  • Scopul nostru este sa ii ajutam sa isi dezvolte capacitatile necesare pentru succesul pe termen scurt si lung
  • Angajatilor li se ofera educatie formala in clasa in 33 de tari in curs de dezvoltare.
  • In 2007, peste 65 000 de angajati au putut beneficia de aceste cursuri.
Nestlé a redus emisiile de gaze ce distrug stratul de ozon cu 99% per kilogram de produs.
  • De-a lungul a 20 de ani am redus emisiile cu 99% pentru fiecare kilogram de hrana produs.
  • Momentan eliminam 80 de tone de gaze cu efect de sera din centralele de refrigerare.
  • Am investit peste 30 de milioane de franci elvetieni in tehnologii superioare din punct de vedere ecologic.
Nestlé dezvolta metode de reducere a impactului ecologic al transportului alimentelor.
  • Un proiect pilot a fost creat pentru calcularea cantitatii de CO2 emis per kilogram de produs livrat.
  • In medie se produc 15 grame de CO2 per kilogram de produs livrat.
  • Acest lucru reprezinta aproximativ 10% din CO2 generat in procesul de productie.
Nestlé a implementat numeroase imbunatatiri pentru minimizarea apelor reziduale.
  • Astazi opereaza 160 de statii de epurare a apei inainte de returnarea acesteia in natura.
  • Intre 2002 si 2006, a redus cantitatea de ape reziduale cu 37% per kilogram de hrana produs.
  • In 2006, aceasta a reprezentat echivalentul a 14 000 bazine de inot olimpice.
Nestlé a redus cantitatea de apa suplimentara necesara pentru producerea unui litru de apa imbuteliata.
  • Astazi necesita doar un litru de apa suplimentara pentru litru produs.
  • Aceasta reprezinta o economisire de 33% fata de metodele anterioare.
  • In general, Nestlé a redus propriul consum de apa cu 38% per kilogram de produs.
Din 1998 Nestlé a economisit echivalentul a 61 de miliarde de litri de apa in 2007.
  • Nestlé a creat noi metode de imbunatatire a eficientei apei.
  • Procesul sau de productie necesita mai putina apa pentru producerea de bunuri.
  • Managementul eficient ale apei este un aspect esential al sustenabilitatii.
Managementul apei este o prioritate de top pentru Nestlé.
  • In 2004, Nestlé a efectuat o evaluare mondiala a metodelor de protectie a apelor.
  • 30 de milioane de franci elvetieni sunt cheltuiti in fiecare am pentru construirea si extinderea instalatiilor de tratare a apelor reziduale.
  • Fabricile sunt acum capabile sa produca aceeasi cantitate de produse cu semnificativ mai putina apa reziduala.
Nestlé a redus cantitatea de produse secundare de productie cu 11% in 2007.
  • In acelasi timp, productia a crescut semnificativ.
  • Aceste produse secundare au fost reciclate pentru reutilizare, de exemplu ca si compost sau ca sursa de energie.
  • Eficienta ecologica a reziduurilor a crescut cu 58% din 1998.
Nestlé investigheaza diverse optiuni de reciclare pentru minimizarea volumului de materiale reziduale ce ajung la gropile de gunoi.
  • Nestlé utilizeaza doar gropi de gunoi aprobate pentru deseurile sale.
  • Produsele secundare sunt din ce in ce mai mult transformate in materii prime valoroase.
  • Ca rezultat, raportul produs secundar/recuperare deseuri la Nestlé este de peste 74%.