Sort by
Sort by

Strategia noastră de sustenabilitate a ambalajelor

Strategia noastră de sustenabilitate a ambalajelor

Suntem hotărâți să contribuim la modelarea unui viitor fără deșeuri.

Viziunea noastră este ca niciunul dintre ambalajele noastre să nu ajungă în depozitul de deșeuri sau să devină gunoi. Contribuim la crearea unui viitor în care ambalajele inteligent proiectate, materialele inovatoare, infrastructura de reciclare îmbunătățită și ambalajele reutilizabile sau reumplutabile pot preveni generarea deșeurilor pe uscat și în oceane. Acest obiectiv este ambițios, dar suntem hotărâți să-l atingem.

Este necesară participarea la toate nivelurile ale societății. Suntem hotărâți să jucăm un rol activ în dezvoltarea de scheme eficiente de colectare, sortare și reciclare în țările în care desfășurăm activități. Deficitul global de infrastructură este semnificativ și lucrăm pentru a modela sisteme de colectare și recuperare a resurselor de succes alături de parteneri din întreaga lume.

Susținem activ reglementări armonizate și îmbunătățite privind resursele post-consum, și solicităm guvernelor să accelereze progresul în dezvoltarea infrastructurii. Ne pronunțăm în favoarea unui Tratat ONU obligatoriu privind poluarea plasticului, în speranța că acesta va conduce la noi reglementări naționale armonizate.

Cum lucrăm pentru a reduce deșeurile

85.8 %
36 %
3.6 milioane de tone

Strategia noastră de ambalare cu cinci piloni

Strategia noastră de ambalare se bazează pe știință și beneficiază de munca de pionierat a Institutului de Știință a Ambalajelor Nestlé, singurul institut de cercetare de acest fel din industria alimentară. Înființat în 2019, acesta are aproximativ 50 de experți în ambalaje dedicați dezvoltării următoarei generații de materiale de ambalare durabile.

Institutul contribuie la evoluția modului în care sunt proiectate ambalajele, dezvoltând sisteme de ambalare reutilizabile sau reumplutabile, proiectând materiale de ambalare simplificate sau reciclabile și dezvoltând hârtii cu barieră de înaltă performanță, precum și materiale pe bază de bio, compostabile și biodegradabile.

Strategia noastră este structurată în jurul a cinci piloni:

Reducerea utilizării noastre de material plastic de ambalare


Reducerea utilizării noastre de material plastic de ambalare

Dorim să utilizăm mai puțin material de ambalare, inclusiv mai puțin plastic nou, pe care intenționăm să îl reducem cu o treime până în 2025.

Exemple ale modului în care realizăm acest lucru includ eliminarea capacelor, accesoriilor, straturilor și filmelor de plastic inutile.

În 2022, Nescafé Dolce Gusto a dezvăluit noi capsule care vor salva peste 2500 de tone de polipropilenă datorită unei reducții de 13% în greutatea plasticului din capsule.

Extinderea sistemelor reutilizabile și reumplutabile


Extinderea sistemelor reutilizabile și reumplutabile

Pentru a elimina necesitatea ambalajelor de unică folosință, lucrăm pentru a elimina plasticul non-reciclabil și investim în sisteme alternative de livrare inovatoare.

Multe dintre aceste soluții sunt deja în uz pe piețele din întreaga lume, inclusiv sisteme reumplutabile pentru Nescafé, produse de cofetărie și hrană pentru animale de companie în Franța, și pentru hrana pentru bebeluși Gerber în Statele Unite. În plus, Nestlé Professional continuă să introducă la nivel mondial distribuitorul automat de băuturi pudrate ALDO reumplut, iar în Franța testăm ambalaje reutilizabile pentru Nesquik, Ricoré și Chocapic.

Recunoaștem că mai trebuie să facem și lucrăm cu partenerii de retail pentru a extinde și scala sistemele de reutilizare și reumplere.

Proiectarea unor materiale de ambalare mai bune


Proiectarea unor materiale de ambalare mai bune

Colaborăm cu parteneri industriali pentru a dezvolta noi materiale și soluții de ambalare.

De exemplu, am eliminat toate paiele din plastic din produsele noastre până la sfârșitul anului 2021, dezvoltând hârtii personalizate ca material alternativ.

În întregul nostru portofoliu, evaluăm continuu materialele și testăm și introducem alternative, cum ar fi hârtia din surse durabile și reciclabilă pentru cuburile Maggi bouillon din Franța, în locul ambalajelor anterioare din mai multe materiale.

Scopul nostru este de a proiecta 100% din ambalajele noastre din plastic pentru reciclare și eliminăm treptat materialele nereciclabile. Până la sfârșitul anului 2022, 81,9% din ambalajele noastre din plastic au fost proiectate pentru reciclare.

Sprijinirea infrastructurii care ajută la facilitarea reciclării


Sprijinirea infrastructurii care ajută la facilitarea reciclării

Lucrăm pentru a ajuta la stoparea scurgerilor de plastic în mediu în cadrul operațiunilor noastre globale.

Susținem infrastructura de colectare, sortare și reciclare în țările în care sunt vândute produsele noastre și, în unele țări, ne propunem să colectăm și să reciclăm aceeași cantitate de plastic pe care o utilizăm în produsele noastre, conform principiului "o tonă intră, o tonă iese".

De exemplu, în Malaezia, Nestlé s-a alăturat forțelor cu Petaling Jaya City pentru a lansa un program de colectare și reciclare de la ușă la ușă în calitate de inițiativă voluntară de recuperare. Până la sfârșitul anului 2022, am colectat cu succes peste 5800 de tone de deșeuri de ambalaje post-consum, dintre care aproape 3800 de tone erau de plastic. Acest program pionier a fost recunoscut atât de Programul pentru Mediu al Națiunilor Unite (UNEP), cât și de Ministerul Mediului din Malaezia, ca exemplu de bună practică în separarea la sursă.

În Indonezia, am susținut Proiectul STOP în Pasuruan, Java de Est, în construirea unui sistem de gestionare a deșeurilor de la zero pentru două comunități de 130.000 de gospodării care anterior nu aveau acces la gestionarea deșeurilor. După trei ani de muncă, arderea deschisă și depozitarea necontrolată au fost înlocuite cu colectarea separată de două ori pe săptămână a deșeurilor organice și non-organice din gospodării. Serviciul de colectare, sortare și compostare industrială al Proiectului STOP pregătește materialele sortate post-consum pentru vânzare și produce compost, contribuind în același timp la crearea de cartiere curate și la crearea a 124 de locuri de muncă cu normă întreagă.

Formarea comportamentelor noi


Formarea comportamentelor noi

Abordarea problemei deșeurilor de plastic necesită schimbări comportamentale fundamentale de la noi toți, inclusiv Nestlé, partenerii de vânzare cu amănuntul, furnizorii și consumatorii.

Am implementat traininguri privind Sustenabilitatea Ambalajelor pentru angajații noștri și ne propunem să educăm și să încurajăm și alții prin diverse programe și campanii, ajutând pe toată lumea să își imagineze un viitor fără deșeuri. Exemple includ videoclipurile programului de colectare a capsulelor Nespresso, platforma digitală Dove Lo Butto din Italia, care ajută clienții să identifice cea mai apropiată locație pentru eliminarea deșeurilor ambalajelor lor, și campaniile de educare a consumatorilor Nescafé Dolce Gusto din Germania și Mexic.