Sort by
Sort by

Agricultura regenerativă

peisaj

 

Harta noastră către Zero Emisii arată că aproape două treimi din emisiile noastre de gaze cu efect de seră provin din agricultură, așadar abordarea acestora este esențială pentru atingerea obiectivelor noastre.

Sprijinim fermieri și producători alimentari să facă parte din această transformare prin extinderea agriculturii regenerative, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea solului, a sechestrării carbonului, a susținerii securității alimentare, a restabilirii resurselor de apă și a promovării biodiversității.

Îndreptându-ne către practici mai regenerative în agricultură

Title
Ingrediente cheie provenite de la fermieri care adoptă practici agricole regenerative

Subtitle
In procente
Bottom Text

Notă: În 2023, următoarele ingrediente sunt incluse în. numărător: lactate (lapte proaspăt și derivați din lapte), cafea (cu excepția cafelei verzi amestecate și a sticlei albastre), cacao, cereale și cereale, soia și legume. Numitorul include toate materiile prime în domeniul de aplicare: cafea, cacao, lactate, zahăr, cereale și cereale, carne, păsări de curte și ouă, ulei de palmier, soia, legume, pește și fructe de mare.

20 %
50 %

 

Ce reprezintă agricultura regenerativă?

Agricultura regenerativă este o abordare holistică a agriculturii care susține activ cele trei resurse agricole cheie - biodiversitatea, apa și solul - și care poate aduce beneficii comunităților în cadrul unei tranziții echitabile. Modelul Nestlé aduce agricultura regenerativă la viață prin cinci piloni: biodiversitate, securitate și calitatea apei; sănătatea solului; sisteme variate de culturi și integrarea animalelor; acțiune colectivă și peisagistică.

Pilonii principali ai agriculturii regenerative

  • Biodiversitate, acțiuni colective și peisagistice
    Ne propunem să protejăm și să creștem biodiversitatea deasupra și sub pământ. Viața plantelor poate fi îmbunătățită prin cultivarea unor culturi mai diversificate, prin asocierea culturilor sau prin plantarea de plante de acoperire între recolte, în timp ce încurajarea unei populații mai bogate de microorganisme, ciuperci și viață animală - inclusiv nevertebrate, insecte și păsări - poate contribui la îmbunătățirea ciclurilor de nutrienți din sol, polenizare, fertilitate și productivitate.

    Ecosistemele care există în acest tip de echilibru natural pot, de asemenea, să îmbunătățească nivelul de trai al fermierilor și să le sporească reziliența la schimbările climatice. În fermele și peisajele de la care ne aprovizionăm, Nestlé sprijină fermierii prin furnizarea de arbori de umbră și fructe, care oferă protecție culturilor.
    câmp cu flori roșii
  • Securitatea și calitatea apei
    Protejarea calității apelor naturale și administrarea îmbunătățită a resurselor limitate de apă sunt esențiale pentru regenerare. Recunoaștem necesitatea de a-și juca rolul în protejarea surselor de apă: la Nestlé Waters, afacerea noastră de apă îmbuteliată; pe întregul lanț de aprovizionare agricol și în operațiunile noastre de producție; și în comunitățile unde Nestlé are un impact.

    O abordare mai strategică a irigației - de la aspersoare, la picurare și irigație subterană - minimizează evaporarea apei în comparație cu irigația la suprafață. Tehnologia digitală ajută, de asemenea, fermele să înțeleagă când este necesară apa pentru pământ, ceea ce poate preveni suprautilizarea.

    De asemenea, ne propunem să reducem inputurile chimice în agricultură și să optimizăm fertilizarea organică și controlul biologic al dăunătorilor pentru a reduce scurgerile.
    râu
  • Sănătatea solului
    Pentru a cultiva hrana pe care o consumăm noi și animalele noastre de companie, avem nevoie de teren arabil și de un sol sănătos. Această resursă vitală a fost degradată de decenii de schimbări în utilizarea terenului, cum ar fi urbanizarea și defrișarea. De asemenea, a suferit din cauza aplicării excesive de erbicide și pesticide, precum și din cauza practicii monoculturii.

    Ajutăm la extinderea practicilor agricole care contribuie la protejarea sănătății solului și la creșterea materiei organice în sol, lansând inițiative de agricultură regenerativă prin intermediul programului nostru Farmer Connect, care lucrează îndeaproape cu peste 500 000 de fermieri și 150 000 de furnizori, precum și comunități locale.

    Inițiativele includ rotația culturilor, mulcirea, utilizarea îngrășămintelor organice și minimizarea lucrărilor de arat. Solurile organic "bogate" sunt mai productive, mențin integritatea terenului împotriva eroziunii solului, rețin mai multă apă și potențial stocare a cantităților semnificative de carbon.
    o mână care ține un pământ sănătos și bogat
  • Sisteme diverse de culturi și integrarea animalelor
    Ne propunem să integrăm animalele și să optimizăm pășunatul în sistemele agricole atunci când este fezabil și relevant.

    Munca noastră include utilizarea silvopasturii - unde arborii sunt introduși în zonele folosite pentru pășunatul animalelor - alături de o agricultură mixtă de animale și culturi, plante de acoperire pentru protejarea solului și gestionarea îmbunătățită a gunoiului de grajd.

    Beneficiile așteptate includ protecție (pentru viața plantelor și animalelor) împotriva soarelui și vântului, fertilizare organică, îmbunătățirea gestionării apei și crearea de habitate favorabile altor specii, cum ar fi insectele și păsările. Aceste abordări pot oferi, de asemenea, surse suplimentare de venituri pentru ferme.
    animale pe pășune deschisă
  • Acțiuni colective și peisagistice
    Practicile agricole regenerative pot viza nu doar fermele individuale, ci întregi peisaje, contribuind la protejarea resurselor naturale amenințate prin reglementarea utilizării terenurilor comune, proiecte regionale de reflorestare, protejarea resurselor de apă comune și crearea de "coridoare" verzi cu scopul de a promova biodiversitatea.

    Beneficiile pot fi resimțite nu doar de către fermieri, ci și de către întreaga comunitate, în ceea ce privește bunăstarea, rentabilitatea și reducerea emisiilor.
    un râu care trece printr-un peisaj verde

O tranziție echitabilă

Agricultura regenerativă pune oamenii în centrul atenției, sprijinind soluții potrivite pentru regiunile și culturile lor. Ne propunem să îi ajutăm pe oamenii din lanțurile noastre de aprovizionare să se susțină pe ei și familiile lor. Împreună cu respectul și promovarea drepturilor omului, ne străduim să realizăm o tranziție echitabilă către sisteme alimentare regenerative. Nestlé investește 1,2 miliarde CHF până în 2025 pentru a promova agricultura regenerativă în întregul nostru lanț de aprovizionare.

În Indonezia și Mexic, programul nostru pilot de sprijin financiar pentru fermierii de cafea promovează tranziția către agricultura regenerativă prin creșterea veniturilor, acoperind aproximativ 1000 de ferme mici în fiecare țară.

În Côte d'Ivoire, programul nostru de accelerare a veniturilor permite familiilor de fermieri de cacao să-și crească veniturile, să-și țină copiii la școală și să contribuie la mediul înconjurător local. Lucrând cu fermierii mici pentru a le dezvolta abilitățile și cunoștințele, aceștia folosesc tehnici pentru a îmbunătăți calitatea solurilor locale și pentru a dezvolta noi surse de venituri prin cultivarea unei game mai variate de culturi.

În Indonezia, derulăm un program pilot de asigurare meteorologică pentru peste 800 de fermieri mici de cafea care furnizează cafea sub brandul Nescafé. Schema de asigurare, în colaborare cu Blue Marble, un specialist în asigurări climatice, oferă protecție financiară pentru a-i ajuta pe fermieri să facă față modelelor imprevizibile de precipitații și secetă severă.

Testarea succesului

În conformitate cu principiile agro-ecologice, Cadrul Nostru Agricol este un model cuprinzător care recunoaște importanța menținerii unui sol sănătos și bogat organic în protejarea și refacerea terenului.

Strategia noastră începe cu programe pilot pe ferme pentru a valida noi tehnologii și soluții bazate pe natură. Pe măsură ce aceste proiecte pilot demonstrează succes, extindem inițiativele către ferme de referință aparținând "agripreneurilor" sau fermierilor antreprenori, recunoscând variațiile în soluri și condiții climatice în diferite țări și regiuni. În plus, promovăm activ colaborarea în industrie pentru a stabili cadre comune și metrici pentru agricultura regenerativă.

O abordare unitară

În 2023, Nestlé s-a alăturat liderilor din industrie, asociațiilor de fermieri și comunităților pentru a explora o nouă abordare armonizată și orientată către rezultate în agricultura regenerativă.

Facilitată de Platforma pentru Agricultură Durabilă (SAI), inițiativa Regenerating Together adoptă o abordare holistică a agriculturii, inspirată de principiile agroecologice. Aceasta acordă prioritate bunăstării celor trei resurse agricole cheie - sol, apă și biodiversitate - cu scopul final de a aduce beneficii comunităților agricole.

Agricultura regenerativă în practică

Dezvoltarea colaborativă a tehnicilor agricole regenerative

Nestlé Franța colaborează cu diverse părți interesate pentru a obține ingrediente cheie din ferme care fac tranziția către agricultura regenerativă. Consorțiul, care include Earthworm Foundation, Kermap, Inrae și Agro-transfer, contribuie activ la dezvoltarea tehnicilor regenerative, cum ar fi culturile de acoperire, rotația culturilor și reducerea lucrărilor de arat. Proiectul își propune să îmbunătățească materia organică din soluri, conducând la o fertilitate și randamente sporite.

Fermierii adoptă tranziția în producția de lapte

Programul de certificare Nature por NINHO® din Brazilia recompensează fermierii pentru adoptarea practicilor agricole regenerative. Peste 100 de fermieri care au atins statutul de "expert" raportează îmbunătățiri ale sănătății solului și biodiversității, precum și un impact pozitiv asupra resurselor de apă.

Furnizorii de lapte proaspăt ai Nestlé din Marea Britanie urmează un plan regenerativ începând din decembrie 2021, concentrându-se pe biodiversitate, sănătatea solului și bunăstarea animalelor. Eforturile lor au condus la o reducere cu 19% a emisiilor medii de gaze cu efect de seră ale fermelor în primii doi ani.

Menținerea fermele la temperatură optimă

Împreună cu parteneri precum Universitatea de Agricultură din Cracovia, Asociația Crescătorilor, Agrosimex și Syngenta, sprijinim fermierii polonezi în refacerea sănătății solului și cuantificarea potențialului de captare a carbonului al fermelor lor în cadrul noului Pact Verde al UE - un plan inovator pentru a face Europa neutră din punct de vedere climatic până în 2050.

Proiectul implică plantarea de culturi de acoperire pe 220 de hectare de teren agricol și introducerea de acizi humici pe încă 180 de hectare. Monitorizăm datele privind sănătatea solului, incluzând materia organică, dăunătorii și condițiile meteorologice, pentru a informa deciziile și intrările viitoare.

Rezultatele din mostrele de sol și datele primare ale fermei sunt procesate folosind Cool Farm Tool (CFT) și evaluări ale ciclului de viață efectuate de Universitatea de Agricultură din Cracovia. Rapoartele inițiale sunt încurajatoare, oferind informații pentru proiectarea practicilor agricole regenerative pentru a crește materia organică a solului și potențialul de captare a carbonului.