Sort by
Sort by

Lucrează pentru a reduce risipa alimentară

Nestlé lucrează pentru a reduce risipa alimentară

Nestlé lucrează pentru a reduce risipa alimentară

Aproximativ o treime din alimentele produse la nivel global sunt pierdute sau risipite.

Având în vedere resursele globale dedicate producției și distribuției alimentare - în ceea ce privește terenurile, apa, costurile de îngrășăminte și combustibil, precum și emisiile de gaze cu efect de seră - această ineficiență are consecințe profunde asupra mediului și asupra capacității sectorului alimentar de a funcționa în mod durabil.


Adoptăm măsuri inovatoare și practice pentru a reduce risipa alimentară

Pierderea și risipa alimentară pot apărea în orice moment între locul în care este produsă și locul în care este consumată. Pentru a preveni acest lucru, am implementat o serie de inițiative practice, tehnologice și educaționale care au ca scop reducerea pierderii și risipei alimentare cu 50% până în 2030.

Colaborăm alături de fermieri, oameni de știință agricoli, cercetători și organizații non-profit la nivel internațional pentru a reduce pierderea și risipa alimentară. De asemenea, îi ajutăm pe oameni să înțeleagă cum pot preveni risipa alimentară în propria lor locuință.

Extinderea Duratei de Valabilitate și Inovarea în Reciclare

Nestlé sprijină fermierii din Kenya să acceseze sisteme de conservare a alimentelor care le permit să transforme surplusul de fructe și legume, care altfel s-ar strica, în produse mai puțin perisabile. Prin asocierea fermierilor cu firmele de procesare a alimentelor în acest fel, contribuim la îmbunătățirea mijloacelor de trai ale acestora prin crearea de surse suplimentare de venit pe tot parcursul anului.

Adoptăm măsuri inovatoare și practice pentru a reduce risipa alimentară

În Africa de Vest, experții noștri în cercetare și dezvoltare au testat o terci pe bază de sorg, care reciclează un produs secundar neutilizat rezultat în urma producției de malț pentru băutura noastră pudră Milo. Sorgul este amestecat cu alte cereale și este îmbogățit cu micronutrienți pentru a crea o opțiune nutritivă pentru micul dejun sub brandul Golden Morn. Prin inovarea în acest fel, contribuim la maximizarea valorii pe care o extragem din materiile prime și la îmbunătățirea nutriției pentru familiile cu venituri mai mici.

Revolutionarea Randamentelor Culturilor

Oamenii de știință agricoli ai Nestlé au recomandat implementarea tehnologiilor de uscare pentru a ajuta fermierii de porumb din Nigeria să reducă risipa.

Cultivarea porumbului este afectată de dăunători și mucegaiuri, astfel că utilizarea uscătoarelor solare sub formă de dom, care pot fi construite ușor și cu costuri reduse folosind materiale locale, înseamnă că fermierii evită pierderile. Uscarea porumbului minimizează, de asemenea, prezența toxinelor nocive, care pot avea un impact semnificativ asupra sănătății în cazul consumului în cantități mari.

Etichetare Mai Clară: Mai Puțină Risipă

Nestlé Franța a colaborat cu Pactul privind Datele de Consum al Too Good to Go pentru a contribui la eliminarea confuziei consumatorilor legate de datele de consum și pentru a preveni risipa alimentară inutilă.

În Europa, se estimează că o înțelegere deficitară a datelor de vânzare, de utilizare sau cele mai bune date de consum este responsabilă pentru 10% din totalul risipei alimentare.

Generarea de Energie din Deșeuri

În Indonezia, o fabrică Nestlé a renunțat la combustibilii fosili în favoarea cojilor de orez furnizate local ca biocombustibil, iar o a doua fabrică se așteaptă să adopte aceeași practică în 2023. În Finlanda, am construit o centrală alimentată cu biogaz.

La facilitarea noastră Nestlé Waters din Henniez, Elveția, pionierăm tehnologii inovatoare cu emisii reduse de carbon pentru a produce energie electrică regenerabilă pentru locuitorii locali și apă caldă pentru facilități. Această energie electrică, o parte din care este obținută prin intermediul unei centrale de biogaz de la un terț, folosind gunoi de animale, împreună cu alte deșeuri organice (cum ar fi resturile de cafea de la Nespresso), reprezintă 37% din consumul de energie termică al facilității.

Generarea de Energie din Deșeuri

Inspirarea Oamenilor să Reducă Risipa Alimentară

În Elveția, Nestlé face parte dintr-un angajament la nivel industrial, în parteneriat cu guvernul, de a reduce la jumătate pierderea și risipa alimentară până în 2030. Suntem un brand Waste Warrior pentru a ajuta la prevenirea pierderii și risipei alimentare la nivelul consumatorilor.

În Marea Britanie, am semnat un angajament similar, împreună cu marile supermarketuri naționale și organizații, pentru a reduce la jumătate risipa alimentară până în 2030.