Имеете ли вы многолетний опыт работы или же только окончили школу, у вас есть возможность работать в Nestle. Поиск работы здесь.
Reducerea pierderilor și a risipei de alimente

Aproximativ o treime din alimentele produse la nivel mondial se pierd sau se irosesc. Facem eforturi pentru a reduce risipa de alimente acolo unde putem.
Având în vedere resursele globale care sunt alocate producției și distribuției de alimente - în ceea ce privește costurile pentru terenuri, apă, îngrășăminte și combustibil, precum și gazele cu efect de seră produse - această ineficiență are implicații profunde pentru mediu și pentru capacitatea sectorului alimentar de a funcționa în mod durabil.
Adoptarea unor măsuri inovatoare, dar practice, pentru a reduce risipa de alimente
Pierderile și risipa de alimente pot apărea în orice moment între producție și consum. Pentru a contribui la prevenirea acestui fenomen, am implementat o serie de inițiative practice, tehnologice și educaționale menite să contribuie la reducerea pierderilor și a risipei de alimente cu 50% până în 2030.
Lucrăm împreună cu fermierii, oamenii de știință din agricultură, cercetătorii și organizațiile non-profit la nivel internațional pentru a reduce pierderile și risipa de alimente. De asemenea, îi ajutăm pe oameni să înțeleagă cum pot preveni risipa de alimente acasă.
Prelungirea duratei de depozitare și reciclare inovatoare
Nestlé îi ajută pe fermierii din Kenya să aibă acces la sisteme de conservare a alimentelor care le permit să transforme surplusul de fructe și legume, care altfel s-ar strica, în produse mai puțin perisabile. Prin parteneriatul dintre fermieri și firmele de procesare a alimentelor în acest mod, contribuim la îmbunătățirea mijloacelor de trai ale acestora prin crearea unor surse de venit suplimentare pe tot parcursul anului.
În Africa de Vest, experții noștri în cercetare și dezvoltare au testat un terci pe bază de sorg care valorifică ceea ce fusese un produs secundar nefolosit din producția de malț pentru băutura noastră Milo sub formă de pulbere. Sorgul este amestecat cu alte cereale și îmbogățit cu micronutrienți pentru a crea o opțiune nutritivă pentru micul dejun sub marca Golden Morn. Inovând în acest mod, contribuim la maximizarea valorii pe care o extragem din materiile noastre prime și îmbunătățim nutriția pentru familiile cu venituri reduse.
Revoluționarea culturilor agricole
Cercetătorii agricoli ai Nestlé au recomandat introducerea tehnologiilor de uscare pentru a-i ajuta pe fermierii de porumb din Nigeria să reducă risipa.
Cultivarea porumbului este afectată de dăunători și de mucegaiurile culturilor, astfel încât utilizarea uscătoarelor solare în formă de cupolă, care pot fi construite cu ușurință și în mod rentabil folosind materiale locale, ajută la evitarea pierderilor. De asemenea, uscarea porumbului minimizează prezența toxinelor dăunătoare, care pot avea un impact dramatic asupra sănătății dacă sunt consumate în cantități mari.
Etichetare mai clară: Mai puțină risipă
Nestlé France a colaborat cu Pactul privind datele de consum al Too Good to Go pentru a ajuta la eliminarea confuziei consumatorilor în ceea ce privește datele de consum și pentru a preveni aruncarea inutilă a alimentelor.
O înțelegere insuficientă a datelor de vânzare, de consum sau de valabilitate este considerată a fi cauza a 10% din totalul deșeurilor alimentare din Europa.

Crearea de energie din deșeuri
În Indonezia, o fabrică Nestlé a renunțat la combustibilii fosili în favoarea cojii de orez furnizate la nivel local ca biocombustibil, urmând ca o a doua fabrică să adopte aceeași practică. În Finlanda, am construit o fabrică alimentată cu biogaz.
La fabrica Nestlé Waters din Henniez, Elveția, suntem pionieri în domeniul tehnologiilor inovatoare cu emisii reduse de dioxid de carbon în vederea producerii de energie electrică regenerabilă pentru locuitorii din zonă și de apă caldă pentru unitate. Această energie electrică, din care o parte provine de la o instalație de biogaz de la o terță parte care utilizează bălegar de la bovine, împreună cu alte deșeuri organice (cum ar fi zațul de cafea de la Nespresso), reprezintă 37% din consumul de energie termică al unității.
Inspirarea oamenilor să reducă risipa de alimente
În Elveția, Nestlé face parte dintr-un angajament la nivelul întregii industrii, în parteneriat cu guvernul, care vizează reducerea la jumătate a pierderilor și a risipei de alimente până în 2030. Suntem o Marcă care luptă cu risipa pentru a contribui la prevenirea pierderilor și risipei de alimente la nivelul consumatorilor.
În Marea Britanie, am semnat un angajament similar, împreună cu principalele supermarketuri și organizații naționale, cu scopul de a contribui la reducerea la jumătate a risipei de alimente până în 2030.

Accelerând acțiunile de reducere la sursă a risipei de alimente și de redistribuire a surplusului de alimente, putem reduce în mod colectiv impactul deșeurilor alimentare asupra mediului, contribuind în același timp la susținerea persoanelor și familiilor care se confruntă cu provocările sărăciei alimentare.