Sort by
Sort by

Abordarea amprentei de carbon a site-ului corporativ Nestlé

Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale societății. Sunt, de asemenea, unele dintre cele mai mari riscuri pentru viitorul afacerii noastre. Lucrăm pentru a atinge zero emisii nete în afacerea noastră și în lanțurile noastre de aprovizionare.


De ce suntem interesați de îmbunătățirea eficienței ecosistemului digital Nestlé

Pentru a găzdui paginile noastre de internet, Nestlé utilizează servere care consumă energie pentru a funcționa și pentru a oferi utilizatorilor acces la imagini, videoclipuri și text. De asemenea, este necesară energie pentru vizualizarea și descărcarea conținutului.

Utilizarea dispozitivelor pentru a accesa internetul este o activitate de zi cu zi, iar mulți dintre noi nu ne gândim la faptul că aceasta generează emisii de gaze cu efect de seră. Cu peste 70 de site-uri corporative la nivel global, modificările pe care le facem pentru a îmbunătăți eficiența energetică a paginilor noastre digitale pot contribui la reducerea emisiilor.


Ce îmbunătățiri facem la site-urile noastre corporative Nestlé

Încă din 2021, am lucrat pentru a ne asigura că orice îmbunătățiri aduse site-urilor corporative Nestlé utilizează principii care iau în considerare amprenta lor. Aceastea includ:

Performanță îmbunătățită

Pentru a îmbunătăți performanța site-urilor noastre, implementăm strategii eficiente de cache și creștem viteza de încărcare a paginilor. Acest lucru înseamnă reducerea dimensiunii imaginilor și a fișierelor PDF, ceea ce duce la reducerea timpului de încărcare a paginilor și a consumului de energie necesar. În același timp, trebuie să ne asigurăm că imaginile și videoclipurile utilizate pe site-urile noastre se potrivesc cu mesajul de pe pagină și servesc unui scop. Dorim să oferim utilizatorilor o experiență de navigare mai rapidă și mai fluidă, optimizând în același timp consumul de energie.

Structura și parcursul utilizatorului 

Revizuim în mod regulat diferitele secțiuni ale site-urilor noastre corporative Nestlé pentru a crea un parcurs al utilizatorului mai intuitiv și eficient. Simplificăm navigarea, creăm o interconectare mai bună, îmbunătățim funcționalitatea căutării interne și optimizăm filtrele. Toate aceste acțiuni ajută audiențele noastre să găsească rapid informațiile pe care le caută, reducând astfel timpul petrecut pe site și, în cele din urmă, consumul de energie.

Optimizarea conținutului

Revizuim în mod recurent datele site-ului nostru pentru a identifica modalități suplimentare de îmbunătățire a conținutului. De exemplu, prin adăugarea cuvintelor cheie relevante căutate de utilizatorii noștri, conținutul poate fi identificat mai ușor prin intermediul motoarelor de căutare. Dacă audiențele noastre petrec mai puțin timp căutând, va fi necesară mai puțină energie.

Modul întunecat

Modul întunecat oferă utilizatorilor flexibilitatea de a alege între teme luminoase și întunecate. Utilizarea modului „întunecat" permite utilizatorilor să reducă consumul de energie pe dispozitivele cu ecrane OLED sau AMOLED. Modul întunecat este, de asemenea, mai accesibil și oferă multor utilizatori o experiență de navigare îmbunătățită.

Măsurare

Lucrăm la un model de măsurare pentru a estima în mod precis amprenta noastră de carbon în întregul ecosistem digital Nestlé. Dezvoltăm o abordare robustă care acoperă diferite aspecte, inclusiv găzduirea și partenerii de design și dezvoltare. Dorim să construim o înțelegere cuprinzătoare a impactului nostru și a modului în care diversele acțiuni menționate mai sus ne pot ajuta în această abordare.


Va afecta modul în care audiențele noastre utilizează site-urile noastre?

Schimbările pe care le facem pentru a reduce amprenta noastră digitală de carbon vor avea un impact pozitiv asupra SEO, asupra accesibilității și vor face parcursul utilizatorului mai eficient, deci în ansamblu ar trebui să îmbunătățească experiența utilizatorului, precum și consumul de energie.