Sort by
Sort by

O viziune cuprinzătoare asupra gestionării apei

water drop

Odată cu creșterea schimbărilor climatice și a populațiilor, accesul la apă curată și sigură este tot mai limitat. Stresul hidric, atunci când cererea depășește cantitatea de apă de calitate disponibilă, devine o provocare tot mai acută.

Producția alimentară și a băuturilor se fundamentează pe utilizarea apei. Depindem de acest element esențial în întreaga noastră rețea de lanțuri și operațiuni agricole și ne asumăm responsabilitatea în protejarea, restaurarea și regenerarea surselor de apă. Reducem consumul de apă în fabricile noastre, colaborând cu fermierii pentru adoptarea practicilor durabile și pentru extinderea accesului la apă sigură în comunitățile din apropierea operațiunilor noastre și de unde provine materiile prime.

În mod special, Nestlé Waters își propune să fie un lider în regenerarea ciclului apei pentru a genera un impact pozitiv asupra apei în toate zonele în care activăm până în 2025.

6 milioane m3
2.3 milioane m3
21 de locatii

Modul în care gestionăm apa la Nestlé

Deși problemele legate de resursele de apă sunt semnificative în multe regiuni ale lumii, efectele sunt resimțite adesea în mod direct la nivel local de către comunități și fermieri, care sunt responsabili pentru cultivarea ingredientelor folosite în produsele noastre. Abordarea noastră în privința gestionării apei trebuie să fie adaptată la context și să aibă un caracter local.

Urmăm o strategie cu trei etape, începând de la nivel local și extinzându-se către o acoperire mai largă a resurselor de apă: respectarea reglementărilor ca o bază minimă, apoi aspirăm la excelență în gestionarea resurselor de apă și, în cele din urmă, acționăm colectiv la nivel de peisaj.

Gestionarea apei în Nestlé

Scopul nostru este să adoptăm o abordare holistică a gestionării apei, care să ia în considerare operațiunile noastre, afacerea noastră cu apă îmbuteliată, lanțurile noastre de aprovizionare agricolă și comunitățile afectate de-a lungul.

  • Fabricile
    Ne străduim constant să îmbunătățim gestionarea apei în fabricile Nestlé prin monitorizarea eficienței și calității evacuării acesteia. Obiectivul nostru este să diminuăm consumul de apă în fabricile noastre cu 6 milioane de metri cubi în perioada 2021-2023.
    man
  • Promisiunea Nestle Waters
    Vom avansa regenerarea ciclurilor de apă pentru a contribui la crearea unui impact pozitiv asupra apei oriunde operațiunile noastre legate de apă au loc.
    Promisiunea Nestle Waters
  • Agricultura
    Promovăm și colaborăm cu furnizorii și fermierii pentru a implementa practici mai bune de gestionare a apei în zonele cu stres hidric. Acest lucru vizează protejarea bazinelor hidrografice și contribuie la depășirea conservării surselor de apă pentru a ajuta la regenerarea și restaurarea ciclurilor de apă în zonele în care desfășurăm activități.
    man in the field
  • Comunități
    Credem că întreprinderile au un rol în a ajuta oamenii să acceseze surse sigure de apă. Planul nostru de acțiune pentru Aspectele Salariale ale Drepturilor Omului pune apa, igiena și salubritatea (WASH) în centrul programului nostru de administrare a apei și vizează prevenirea riscurilor AWS în operațiunile noastre și lanțul nostru de aprovizionare.
    kids
  • Parteneriate și pledoarie
    Colaborăm cu stakeholderi locali și globali pentru a aborda împreună provocările comune ale bazinelor hidrografice.
    water test

Extinderea eforturilor dincolo de operațiunile noastre acvatice

Schimbările climatice, consumul mai mare de apă, urbanizarea în creștere și infrastructura deteriorată sunt unii dintre factorii care contribuie la deteriorarea ciclului natural al apei. Aceste tendințe interferează cu predictibilitatea precipitațiilor și disponibilitatea apei curate. În plus, temperaturile în creștere și modelele meteorologice extreme provoacă mai multe inundații și secete.

Ne extindem eforturile actuale de a gestiona apa în mod durabil dincolo de propriile noastre operațiuni și de a crește colaborarea cu partenerii noștri pentru a identifica și sprijini soluțiile locale.

CEO Water Mandate

Suntem membri ai CEO Water Mandate, o inițiativă a UN Global Compact care reunește lideri de afaceri în domeniul apei, salubrității și Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Lucru cu AWS (Alianța pentru Gestionarea Apei)

Nestlé este membru al Comitetului Tehnic al Alianței pentru Administrarea Apei (AWS) și al Grupului de Lucru cu Agricultură. Reprezentanții noștri au contribuit, de asemenea, la activitatea Consiliului AWS și se află în Comitetul Tehnic AWS.

Colaborarea Nespresso cu organizații locale din Brazilia.

În 2013, Nespresso a inițiat o colaborare cu Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii și organizația non-guvernamentală braziliană IPE (Instituto de Pesquisas Ecológicas) pentru a lansa Consorțiul Cerrado Waters. Aproximativ una din opt cești de cafea consumați în întreaga lume provine din zona Cerrado, iar această regiune furnizează apă pentru aproximativ 40% din populația braziliană.

Gestionarea apei a devenit o provocare majoră în această zonă. Se înregistrează cantități semnificative de precipitații în timpul sezonului ploios, dar foarte puține în timpul sezonului uscat de vară. Schimbările climatice agravează aceste modele. Prin intermediul Consorțiului, se furnizează expertiză și finanțare pentru inițiative menite să abordeze riscurile, precum plantarea de arbori, și s-a contribuit la consolidarea comunităților agricole extinse.

water factory

Landscape Enterprise Networks în Marea Britanie.

În 2022, am început un proiect peisagistic în East Anglia, Marea Britanie, ca parte a Landscape Enterprise Networks. Această inițiativă de regenerare holistică își propune să aibă un impact pozitiv asupra calității apei prin plantarea culturilor de acoperire și a altor activități agricole regenerative la nivel de peisaj.

water

Privind în viitor

Scopul nostru strategic în gestionarea apei în agricultură este aliniat cu obiectivul nostru de net zero și cu inițiativa de a obține 50% din ingredientele noastre cheie prin practici de agricultură regenerativă până în 2030. Acest plan se concentrează pe două aspecte esențiale:

1. Consolidarea bazelor existente: Agronomii noștri continuă să educe fermierii din întreaga noastră rețea de aprovizionare în ceea ce privește cele mai bune practici de gestiune a apei. În plus, luăm măsuri acolo unde identificăm inițiative de conservare a bazinelor hidrografice pe care le putem implementa împreună cu fermierii și comunitățile locale interesate. Aceste eforturi sunt concentrate în principal asupra bazinelor hidrografice unde lanțul nostru de aprovizionare se confruntă cu riscuri semnificative legate de apă. Ele au ca scop atât reducerea utilizării apei de către fermieri, cât și sporirea disponibilității acesteia.

2. Regenerarea ciclurilor locale de apă în concordanță directă cu amprenta locală de apă în agricultură. Ne propunem să implementăm programe care să contribuie la menținerea utilizării apei în limitele celor naturale și să obținem un echilibru pozitiv al apei în cadrul bazinului hidrografic local.