Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Punerea bazelor pentru o cafea durabilă

boabe de cafea

Pentru majoritatea oamenilor, cafeaua este un simplu ritual zilnic. Dar este o plăcere pe care nu trebuie să o considerăm ca fiind ceva de la sine înțeles. Pentru a lucra în direcția unei cafele durabile, ne uităm la întregul lanț valoric, de la sursă până la raft.

În urmă cu mai bine de zece ani, am lansat o inițiativă globală de sustenabilitate a cafelei numită Planul Nescafé. Ca parte a planului, lucrăm pentru a reduce impactul cafelei asupra mediului, de la cultivarea acesteia până la fabricile noastre.

plantația de cafea

Lucrând pentru creșterea productivității și a rezilienței

Lucrăm îndeaproape cu cultivatorii de cafea din întreaga lume, în locuri precum Brazilia, Columbia, Coasta de Fildeș (Côte d'Ivoire), Kenya, Mexic, Filipine și Vietnam. De asemenea, ajutăm la întinerirea culturilor de cafea prin distribuirea de puieți de cafea de calitate superioară către fermieri. Din 2010, suntem mândri că am distribuit fermierilor 235 de milioane de puieți de cafea cu randament ridicat și rezistenți la boli. Această contribuție a ajutat la refacerea a aproape 120.000 de hectare de culturi de cafea din întreaga lume, sprijinind creșterea sănătății și rezistenței solului.

Diversificarea culturilor este, de asemenea, o parte importantă a abordării noastre. Pentru a contribui la creșterea productivității, a rezilienței și a calității, am creat și răspândit 15 noi soiuri de cafea arabica și Robusta în Mexic, Columbia, Ecuador, Filipine și Thailanda.

Nestlé și-a luat angajamentul ca, până în 2025, 100% din cafeaua sa să provină din surse responsabile. Acest lucru înseamnă că se poate urmări traseul cafelei până la un grup de fermieri identificat și verificat sau certificat de organizații independente. La sfârșitul anului 2020, Nescafé se aproviziona deja cu 75% din cafeaua sa în mod responsabil și va continua să își intensifice eforturile pentru a ajunge la 100%.

 

coffee farmer training

 

Țintirea unui impact pozitiv asupra mediului și social

De la plante până la ceașca noastră, punem multă dragoste în cafeaua noastră. Ne propunem să reducem emisiile de dioxid de carbon acolo unde ne aprovizionăm cu cafea și în toate operațiunile noastre. De asemenea, ne ocupăm de materialele de ambalare a cafelei noastre și luăm multe măsuri pentru a contribui la îndeplinirea angajamentului Nestlé de a face ambalajele sale reciclabile sau reutilizabile până în 2025.

Pentru noi este mult mai mult decât o ceașcă de cafea. Este vorba despre a ajuta la construirea unor sisteme de agricultură reziliente și regenerative pentru cafea. Este vorba despre sprijinirea protecției și refacerii pădurilor. Este vorba despre asigurarea unor mijloace de trai durabile pentru fermieri. Este vorba de respectarea drepturilor omului. De la fermieri, la cooperative, la comercianți - lucrând împreună cu natura, ne putem atinge obiectivele.

235 milioane
900000 +
649000 tone metrice

Avem oportunitatea de a contribui la construirea unui viitor mai bun pentru toți cei din lanțul valoric al cafelei: Un viitor regenerator și mai favorabil incluziunii.

Philipp Navratil Nestlé SVP, Head of Beverages Strategic Business Unit

Informații Relative