Sort by
Sort by

0. Produse pentru bebeluși

Planul Nestlé de Alimentaţie pe Etape de Dezvoltare.

Te întrebi ce mâncăruri sunt potrivite pentru bebeluşul tău în fiecare etapă de dezvoltare? Planul Nestlé de Alimentaţie pe Etape de Dezvoltare iţi arată ce gusturi şi consistente noi se pot introduce pe masură ce bebeluşul tău creşte, pas cu pas. Nestle te ajută sa treci mai uşor prin etapele de creştere si dezvoltare ale puiului tău.

Primele luni

În aceasta etapa puiul tău mănâncă numai lapte, in medie de 5 - 6 ori pe zi. Pot exista însă şi diferenţe de la un copil la altul. Ideal este să mănânce numai lapte de mama care-i asigură toate substanţele nutritive de care are nevoie.

Începerea diversificării

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni si începerea diversificării după aceasta vârstă, în paralel cu alăptarea. Nestle susţine aceasta recomandare. Întreabă medicul când să începi diversificarea alimentaţiei.

(Întotdeauna laptele de mama este cea mai bună sursă de hrană şi protecţie imunitară a bebeluşului tău în primul an de viaţă. Laptele matern este bland cu burticile bebeluşilor şi conţine substanţele nutritive ideale creşterii şi dezvoltării, precum: proteine, carbohidraţi, glucide şi grasimi. Laptele de mama contribuie, de asemenea, la protecţia bebeluşului oferindu-i anticorpi şi ajutând la stimularea mecanismelor naturale de protecţie ale organismului.

Este bine ca mama sa-şi alapteze exclusiv pruncul până la 6 luni; apoi, în paralel cu alăptarea, se poate trece, puţin câte puţin, la introducerea unor alimente noi (proces numit diversificarea alimentaţiei).

Dacă, totuşi, există situaţii când mama nu poate alăpta sau când laptele matern este insuficient pentru o alăptare completă, atunci trebuie neapărat consultat medicul bebeluşului. Acesta poate recomanda formulele de lapte corespunzătoare pentru completarea laptelui matern.)

 

Peste 6 luni

Puiul tău stă în sezut singur si apucă obiectele din jurul lui? Atunci a trecut dejain Etapa 2 şi poţi combina mai multe ingrediente cu textură fină, fără zahar adaugat şi conţinut redus de sare.

Peste 8 luni

Poate avea câţiva dinţişori şi merge de-a busilea. Bebeluşul tău se află acum în Etapa 3. A facut permanent progrese în ultimele două luni - şi acum poate să treacă de la piureuri la primele mâncăruri „complexe”, cu bucaţele!

Peste 9 luni

Micutul continuă să se dezvolte ca o persoană și începe să-și afirme propriile interese. Pe parcursul acestei perioade, este important să se găsească un echilibru între ceea ce copilul vrea, și ceea ce este posibil.

Mai multe vitamin si minerale ii vor asigura energia necesara pentru a descoperilumina din jurul sau!

Peste 12 luni

Micuţul "om mare" al familiei învată să meargă, să bea şi să mănânce singur.Mai multe vitamine şi minerale îi vor asigura energia necesara pentru adescoperi lumea din jurul său!

Pentru mai multe informaţii vizitaţi site-ul: www.nestlebaby.ro, www.nestlebaby.ru

 

Nestle Moldova respectă prevederile Codului international de marketing referitor la substitutele de lapte matern adoptat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Orice sesizare privind posibile încălcări ale acestui cod o puteţi semna la pe una din urmatoarele căi:

Serviciul Consumatorului Nestle:  +37322 500431, +373 22 211175