Sort by
Sort by

1. Primele luni

În aceasta etapa puiul tău mănâncă numai lapte, in medie de 5 - 6 ori pe zi. Pot exista însă şi diferenţe de la un copilla altul. Ideal este să mănânce numai lapte de mama care-i asigură toate substanţele nutritive de care are nevoie.

Întotdeauna laptele de mama este cea mai bună sursă de hrană şi protecţie imunitară a bebeluşului tău în primul an deviaţă. Laptele matern este bland cu burticile bebeluşilor şi conţine substanţele nutritive ideale creşterii şi dezvoltării, precum: proteine, carbohidraţi,glucide şi grasimi. Laptele de mama contribuie, de asemenea, la protecţia bebeluşului oferindu-i anticorpi şi ajutând la stimularea mecanismelor naturalede protecţie ale organismului.

Este bine ca mama sa-şi alapteze exclusiv pruncul până la 6 luni; apoi, în paralel cu alăptarea, se poate trece, puţin câte puţin, la introducerea unor alimente noi (proces numit diversificarea alimentaţiei).

Dacă, totuşi, există situaţii când mama nu poate alăpta sau când laptele matern este insuficient pentru o alăptare completă, atunci trebuie neapărat consultat medicul bebeluşului. Acesta poatere comanda formulele de lapte corespunzătoare pentru completarea laptelui matern.